Voorjaar in de stad maar dat is snel weer voorbij

Wie wilde genieten van het mooie voorjaarsweer moest er vandaag bijzijn. Aan de waterkant, op terrassen of langs de grachten op een bankje. Overal genoten stadjers van het mooie weer. En dat is maar goed ook want morgen is het alweer gedaan met het zonnige weer. Er is regen op komst.

“Kijk, de winterperiode is achter de rug en we hebben niet teveel kou gehad. Ik ben blij dat we nu weer in het zonnetje zitten”, zegt een man die met zijn maat op een bankje bij de Vissersbrug zit.

Een vrouw is naast het Noorderplantsoen druk bezig met het schoonmaken van de tegels in haar kleine voortuintje. Op de vraag wat het voorjaar voor haar betekend antwoord ze: “Meer licht, groen, de zon en de eerste vogeltjes”. En dan vervolgt ze haar schoonmaakwerkzaamheden.

Deel dit artikel: