Partij voor de Dieren vreest meer vliegtuigoverlast

nieuws
Foto: "Boeing 737-300 Aegean SX-BGW". Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Boeing_737-300_Aegean_SX-BGW.jpg#/media/File:Boeing_737-300_Aegean_SX-BGW.jpg

De statenfractie van de Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de mogelijke toename van het aantal laagvliegende Boeing-toestellen over de provincie.

Dat heeft te maken met de uitbreiding van Lelystad Airport en de hiermee samenhangende milieu- en geluidsoverlast. De vliegroutes lopen vermoedelijk grotendeels door het luchtruim boven Groningen. Omdat de routes onder die van Schiphol moeten blijven, gaan de vliegtuigen op een lagere hoogte vliegen.

De partij heeft vragen gesteld aan het college. Statenlid Kirsten de Wrede vraagt zich af wat dit voor impact gaat hebben voor mens en milieu in Groningen. De Partij voor de Dieren wil ook weten wat de gevolgen zijn voor de instandhouding en de uitbreiding van de vliegbewegingen rond Groningen Airport Eelde.

Deel dit artikel:

 1. Ik ben vanaf het begin al fel tegen!!!
  Alles en iedereen moet fors meebetalen om het milieu te sparen, rekensommetjes hoeveel mensen er wel niet extra overlijden omdat auto’s meer verbruiken dan de fabrikant aangeeft en omdat dit meer milieuvervuiling geeft, maar niemand spreekt ook maar één woord over uitbreiding van luchthavens!!!!! Ik kan daar met mijn kop niet bij!!!
  Half Nederland krijgt hier overlast van, men protesteert, maar er wordt niet geluisterd.
  Meer vliegtuigen, meer vervuiling, ook rondom de luchthavens, gevaarlijke situaties met dat laagvliegen, en dat merendeels voor GOEDKOPE VAKANTIEVLUCHTEN !!!!!
  Ik snap hiervan de logica niet van!
  Waarom????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *