Overval op woning aan Slachthuisstraat: bewoners bedreigd met vuurwapen

Aan de Slachthuisstraat in de Oosterparkwijk heeft maandagavond een woningoverval plaatsgevonden. De politie heeft een Burgernetactie op touw gezet waarbij Stadjers wordt gevraagd uit te kijken naar de daders.

“De overval vond rond 22.15 uur plaats”, vertelt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “Twee daders bedreigden de bewoners met een vuurwapen. Het is onbekend of zij iets buit hebben gemaakt.”

Na de overval zijn de verdachten in onbekende richting gevlucht. Het zou gaan om twee blanke mannen die tussen de 25 en 30 jaar oud zijn en beide met een Gronings accent spreken. De eerste dader is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een stevig postuur en draagt een crème kleurige jas. De tweede dader is 1.90 meter lang en droeg tijdens de overval een donkere muts en een sjaal voor zijn mond.

Mensen die meer informatie hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op alarmnummer 112. De politie adviseert nadrukkelijk om bij aantreffen zelf geen actie te ondernemen.

In de woning aan de Slachthuisstraat wordt op dit moment onderzoek gedaan. “Collega’s van de forensische opsporing zijn op dit moment ter plaatse.” Zij verzamelen bewijzen en stellen sporen veilig.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel:

  1. Mmmh Wel heel appart is ..als hadden de mannen een kleurtje gehad ..zou het niet dadelijk vermeld worden ( feit) ..
    Ik vind dit discriminatie ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *