Muzikanten nemen massaal afscheid van het Viadukt

nieuws
Foto Andor Heij. Afscheid Viadukt.

Het Viadukt aan de HL Wicherstraat was zaterdagavond bomvol met (oud) muzikanten die afscheid namen van het repetitieruimtecomplex.

Terwijl in de afgeladen concertzaal diverse bands speelden, leek het buiten bij de rokers en binnen in de bar één grote reünie met mensen die elkaar al jaren niet meer hadden gezien. De één had het ver geschopt in de muziek en de ander had de droom opgegeven en voor een maatschappelijke carrière gekozen. Maar er was vooral blijdschap om elkaar weer te zien. De omhelzingen en knuffels waren niet van de lucht.

“Dit is echt boven verwachting”, jubelde Sieto Kiewiet, die al jaren met Edwin Pot het beheer van het Viadukt onder zijn hoede heeft, om vervolgens snel over te gaan tot de orde van de avond.

Het vooral wat oudere publiek keek niet op de telefoons en moest van muzikant en oud beheerder van het Viadukt, Bert Hadders, vanaf het podium slecht nieuws horen: “Beste mensen, triest nieuws. Chuck Berry is overleden”. Alsof een internationaal icoon samen met een plaatselijk icoon moest verdwijnen.

Maar net als de rock ‘n roll van Chuck Berry verdwijnt het Viadukt niet. Vanaf begin april opent het Viadukt de deuren in de nieuwe ruimte aan de Euvelgunnerweg.

Het Viadukt moet verkassen vanwege de aanpak van de zuidelijke ringweg. Het repetitieruimtecomplex ligt er precies onder en moet daarom gesloopt worden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *