Mega-operatie Viadukt: 120 bands verhuizen

nieuws

Het was donderdagavond een af en aan met het rijden van busjes die door muzikanten volgestopt werden met apparatuur. Het is onderdeel van een megaoperatie in de muziekscene in Groningen. Zo’n 120 bands verhuizen van het oude Viadukt naar het nieuwe Viadukt.

Het oude Viadukt aan de HL Wicherstraat moet verdwijnen vanwege de aanpak van de zuidelijke ringweg. Het repetitieruimtecomplex ligt er precies onder.

Het nieuwe complex is een oude school aan de Euvelgunnerweg. In de voormalige klaslokalen zijn geluidsdichte ruimtes gecreëerd die bijna kant en klaar werden afgeleverd. De apparatuur kan in kasten opgeslagen worden.

Aanvankelijk was er weerstand tegen de verhuizing, maar het enthousiasme over het nieuwe complex groeit. Het is lichter, ruimtelijker en er is een fraaie binnentuin. Veel onderdelen van het oude Viadukt zijn aan de Euvelgunnerweg terug te vinden, zoals de loodzware bar.

Zaterdag wordt er met een feest met diverse bands afscheid genomen van het oude Viadukt. Daarna wordt er weer hard gewerkt, want op maandag 3 april moet het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden. De sloop van het Viadukt aan de HL Wicherstraat gaat waarschijnlijk in juni of juli van start.

 

De bar is mee gegaan naar de nieuwe locatie.
Kasten in oude Viadukt worden leeg gehaald.
Deel dit artikel: