“Kabinetsbeleid was desastreus voor huurders”

nieuws

Het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren heeft desastreus uitgepakt voor huurders in Groningen. Dat is de mening van de provinciale Woonbond. Het moet de komende jaren echt anders, aldus de huurdersorganisaties.

De huren zijn gigantisch gestegen, de wachtlijsten zijn opgelopen en de investeringen in onderhoud en duurzaamheid zijn fors gedaald. De woonbond vindt dat de huren weer omlaag moeten en dat er meer gerenoveerd en nieuw gebouwd wordt, ook om de gevolgen van de aardbevingen op te vangen.

Verder moet er geïnvesteerd worden in energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Tenslotte moet de verhuurdersheffing worden afgeschaft. Het gaat om een belasting van bijna 2 miljard euro op sociale huren. De huurdersorganisaties moeten prestatieafspraken met gemeenten en verhuurders maken, voor goed en betaalbaar wonen.