Feringa avondvullend in Oosterpoort

nieuws

Ben Feringa, Nobelprijswinnaar en de trots van Groningen en Drenthe, staat 3 april centraal in een avondvullend programma rond zijn werk en persoon in de Oosterpoort.

Feringa houdt zijn Nobellezing ‘Op avontuur in de nanowereld’ voor een breed publiek en wordt geïnterviewd door Coen Verbraak. Het publiek kan live en via twitter vragen stellen aan de Nobelprijswinnaar. De Groningse band Swinder zal de avond muzikaal opluisteren en Esmé van den Boom, huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen, spreekt een lofdicht uit.

Ook wordt op deze avond het boek ‘Nobel op de kaart’ ten doop gehouden. De nieuwe uitgave van dit boek, geschreven door Martijn van Calmthout en Jelle Reumer, over Nederlandse Nobelprijswinnaars toen en nu bevat een fonkelnieuw hoofdstuk over Ben Feringa.