Student en Stad geeft reactie op commotie Student Hotel

nieuws

Student en Stad lag deze week, naar aanleiding over haar standpunt over The Student Hotel, onder vuur. Nu laat de partij weten dat ze ondanks alle commotie achter dit standpunt blijft staan. 

De partij werd bekritiseerd door de Jonge Socialisten en de Groenlinkse Jongeren in Groningen, omdat de studentenpartij deze week aangaf geen probleem te zien in de manier waarop het Student Hotel omgaat met haar huurders. Deze hebben geen huurrecht en betalen gemiddeld twee à drie keer zoveel voor een kamer dan wanneer zij een ‘gewone’ kamer in Groningen huren.

“De belangrijke kanttekening die we plaatsen is dat The Student Hotel een toevoeging is als extra aanbod, het moet buiten het reguliere aanbod vallen. Zodoende hebben internationale studenten iets te kiezen; of een ‘normale’ kamer met bijbehorende prijs of de luxe van The Student Hotel voor een hoge prijs”, is te lezen in een reactie van Student en Stad. Maar, zegt de partij, de situatie is nog niet optimaal. “Toegeven, het aanbod is op dit moment nog niet dusdanig toereikend dat alle internationale studenten een woonruimte hebben die volledig aansluit op hun wensen en daardoor huren ook een aantal internationals tegen hun wil in voor een hogere prijs een kamer in The Student Hotel. Deze situatie is absoluut niet wenselijk en het woonaanbod moet zo snel mogelijk worden uitgebreid en hier maken we ons in de gemeenteraad hard voor.”

Ondanks deze situatie moet het huurrecht niet van toepassing worden op The Student Hotel, vindt Student en Stad. “Wanneer het huurrecht inderdaad van toepassing zou worden op The Student Hotel zou deze voorziening wegvallen of in ieder geval niet meer op deze wijze kunnen worden aangeboden. De nood is hoog op de internationale kamerverhuurmarkt en juist door The Student Hotel een plek te geven in de stad als extra woonaanbod geven we de internationals een extra keuze. Op die manier zijn we er juist voor de internationale studenten en dat zijn we niet als we deze voorziening weer van hun afnemen door beperkende maatregelen in te stellen.”