Remise FC Groningen na 2-0 achterstand

Bron foto: aromano / Flickr / CC 2.0-by

FC Groningen heeft zondag een punt behaald in het uitduel tegen Sparta. Het duel eindigde, na een vlot opgelopen 2-0 achterstand, in 2-2.

Sparta trok na het eerste fluitsignaal frank en vrij ten aanval en stond na 17 minuten al op 2-0, dankzij doelpunten van Van Moorsel en Calero. Jensen zorgde na 21 minuten voor 2-1 en Mahi scoorde vlak voor rust de gelijkmaker.

Middenvelder Bacuna werd na 52 minuten van het veld gestuurd na een wilde tackle. Het was zijn derde rode kaart van dit seizoen. Invaller Sǿrloth moest na een kwartier alweer gewisseld worden vanwege een bloedende hoofdwond.

Ondanks de veldmeerderheid kwam Sparta niet meer tot scoren. FC Groningen kreeg zelf ook nog enkele kansen, maar dat leidde niet tot een doelpunt.

FC Groningen staat op de tiende plek met 27 punten uit 23 duels.