1500 kaarten Groningen – Utrecht voor aardbevingsgebied

sport
Foto: Sportphotoagency.com FC Groningen - AZ.

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht staat volgende week zaterdag in het teken van de aandacht voor het aardbevingsgebied in Groningen. De club steunt hiermee het opgezette initiatief van cabaretier Freek de Jonge, die oproept de petitie ‘Laat Groningen niet zakken’ te tekenen.

De Groninger Bodem beweging krijgt van FC Groningen 1500 kaarten die zij kunnen verkopen voor tien euro per stuk. Het geld gaat naar Stichting Recht voor Groningen, die juridisch opkomt voor de getroffenen van de aardbevingen.

Cabaretier Freek de Jonge noemt het initiatief geweldig: “We moeten Nederland bij de les te houden voor wat betreft de problematiek waarmee de mensen in het gebied te maken hebben. Dat geluid kan niet schotvaardig genoeg zijn!”

“Een prachtig gebaar,” zegt Derwin Schorren van de Groninger Bodem beweging. “Wij willen wat doen voor de mensen in ons verzorgingsgebied, die te lijden hebben onder aardbevingen en de dreiging daarvan”, verklaart FC Groningen directeur Hans Nijland de actie van de club.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *