Tieners programmeren muziek tijdens Eurosonic

In een pand aan de Oosterstraat wordt deze dagen I.Turn.IT gehouden. Op dit festival worden muziek, technologie en jongeren met elkaar gecombineerd. “Ik vind dit ontzettend leuk!”

“Wat we hier doen is het aanbieden van drie verschillende workshops”, vertelt Vincent Veenbrink van de organisatie. “In de kelder kan er muziek geprogrammeerd worden door middel van codes en hier op de eerste verdieping is er een workshop DJ en kunnen er podiumlichten geprogrammeerd worden.” Door middel van het festival wil de organisatie tieners kennis laten maken met nieuwe technologieën. “Als je het hebt over techniek en ICT dan denkt men vaak aan saaie kantoorbanen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog: het vakgebied komt ontzettend van pas op bijvoorbeeld een Eurosonic/Noorderslag.”

“Kijk, als ik met de muis op dit vakje klik krijgen de podiumlichten een andere kleur”, zegt Emiel Venema van het Singelland uit Burgum. “Eigenlijk kun je door middel van deze regeltafel van alles met de lampen doen. Je kunt ze draaien, je kunt ze dimmen en feller zetten en dus ook de kleuren veranderen. Erg leuk!”

De workshops worden ook donderdag en zaterdag nog aangeboden. “Zaterdag zitten we in het pand van Vindicat aan de Grote Markt, en dan is ook iedereen bij ons welkom”, zegt Veenbrink.