Spandoek gestolen: FC Groningen fanclub heft zichzelf op

nieuws
foto: Lesley Pietens

De FC Groningen supportersvereniging “Groninger Fanatics” heeft zichzelf opgeheven. Dat schrijft de fanclub zaterdag op hun website.

De aanleiding is dat het spandoek van de Groninger Fanatics is gestolen: “Een gevoel van trots over bijna 14 jaar Groningen Fanatics is wat bij ons overheerst. Er is voor ons echter maar één juiste beslissing bij het verliezen van het groepsdoek, ons belangrijkste bezit”, is op de website te lezen.

Vorige week werden acht Heerenveen aanhangers opgepakt, omdat die een 24-jarige FC Groningen fan mishandelden en van zijn spandoeken beroofden. Volgens de politie was dat een reactie op de diefstal van een spandoek uit het Abe Lenstra stadion. Zondag spelen Heerenveen en FC Groningen in Friesland tegen elkaar.

Update: Er schijnt een ongeschreven regel te zijn dat een supportersclub zichzelf opheft als hun belangrijkste doek wordt gestolen door een concurrerende fanclub.

Deel dit artikel: