Jong FC Groningen pakt drie punten tegen Odin’59

Foto Andor Heij: Glenn Bijl van Jong FC Groningen oog in oog met Odin doelman Barry van Dijk.

Jong FC Groningen won zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 van Odin’59. FC Groningen klom daardoor naar de zevende plaats in de derde divisie op zaterdag. Odin’59 staat 16e.

Een kleine 200 toeschouwers zagen dat Jong FC Groningen al na 12 minuten op voorsprong kwam via Tim Waterink. De Groningers waren voor de pauze heer en meester, maar Barry van Dijk liet zich niet meer passeren. De Odin’59 doelman speelde in een FC Groningen shirt, omdat hij zijn eigen tenue in Heemskerk had laten liggen.

Na rust bleef FC Groningen beter en Yassine Zakir speelde zich halverwege het tweede bedrijf vrij en schoot de 2-0 binnen. Uit het niets viel even later de 2-1 door Nigel Hardenberg. In de 85e minuut kreeg Samir Absalem van FC Groningen rood wegens het vasthouden van de doorgebroken Hardenberg. De aansluitende strafschop werd door Jeffrey Klijbroek naast geschoten. Odin zette Jong FC Groningen de laatste minuten met de rug tegen de muur, maar wist de gelijkmaker niet aan te tekenen.