Gaswinning Groningen niet verder beperkt

De gaswinning in Groningen wordt niet verder beperkt. Dat heeft de Raad van State donderdag besloten in een spoedprocedure.

De procedure was aangespannen door acht personen die gedupeerd waren door de gaswinning. Zij vonden dat de veiligheid van de Groningers door het gasbesluit van minister Kamp op het spel stond. Daarom zou de gaswinning moeten worden teruggebracht tot 12 miljard kuub per jaar of minder.

Kamp besloot vorig jaar tot een maximum van 24 miljard kuub gas per jaar. De Hoge Raad stelt dat er nu geen aanleiding is om de gaswinning verder te beperken. Het aantal aardbevingen is inmiddels afgenomen. Het wachten is op een definitieve uitspraak rond een bodemprocedure, die is aangespannen door de provincie Groningen, 19 gemeenten, de Veiligheidsregio en diverse milieu-organisaties en belangengroepen.