FNV wil ingrijpen raad

FNV Zorg & Welzijn wil dat de gemeenteraad ingrijpt bij de thuiszorg als wethouder Ton Schroor dat niet doet. Alle cliënten die thuiszorg ontvangen moeten opnieuw een keukentafelgesprek krijgen en hun uren huishoudelijke hulp  moeten opnieuw bepaald worden vindt de bond.

De bond kreeg 60 klachten van cliënten, 40 daarvan kregen meer uren , met behulp van de bond. De resterende 20 moeten nog bekeken worden. Maureen van der Pligt, van FNV Zorg & Welzijn: ‘We hebben aangetoond dat het beleid niet klopt. We blijven cliënten helpen om hun recht te halen, maar eigenlijk is het te gek voor woorden dat dit nog nodig is. Wethouder Schoor moet nu actie ondernemen en het beleid aanpassen. Als hij daar zelf niet toe bereid is, dan wordt het een taak voor de gemeenteraad om orde op zaken te stellen.’

De wethouder laat weten dat via de FNV 44 meldingen binnengekomen zijn. Met 29 mensen is gesproken, 25 personen kregen een verhoging van het aantal uren vanwege veranderende omstandigheden (86%). Veruit het grootste deel van de mensen is tevreden en, als de omstandigheden veranderen, is het goed om een herziening aan te vragen, aldus wethouder .