De Opstap opent deze maand deuren

Even samen zijn nadat je uit het ziekenhuis bent ontslagen. Dat is wat logeerhuis de Opstap hoopt te bieden. Eind deze maand opent de Opstap haar deuren.

Het logeerhuis is gevestigd in de Molukkenstraat en deelt haar voordeur met het Odensehuis. De opstap ontstond als burgerinitiatief van Sieme Zuidema. Na ziekenhuisbezoek viel alleen thuis zijn mevrouw Zuidema tegen. Ze miste de aanspraak en een helpende hand bij alledaagse klusjes. Daarom besloot ze de gemeente een brief te schrijven met haar idee: een logeerplek in de stad.

In samenwerking met vrijwilligersorganisatie Humanitas werd Stichting Logeerhuis De Opstap opgericht. Het huis zou plek bieden voor mensen om verder te herstellen na ziekenhuisbezoek en voor respijtzorg, om mantelzorgers te ontlasten.

Eind deze maand start een pilot van 3 jaar. Zo zullen het bestuur, een groep van 40 vrijwilligers en gasten samen kijken hoe ze het logeerhuis tot een succes kunnen maken.