Dag 1 @ESNS 2017 #FittymetSonyoverbeeldrechten

esns
Dag 1 @ESNS 2017

Voor mij begon vandaag met de EBBA’s, de grote awardshow voorafgaand aan het Eurosonic Noorderslag festival. Interviews met de Nederlands winnares Natalie la Rose, dubbele EBBA winnares Dua Lipa uit de UK en de Ierse band Walking on cars ( die echt helemaal NIETS met auto’s hebben, al doet de naam anders suggereren.)

Vervolgens ging om 17.00 uur OOG RADIO live on air vanaf de locatie LINK 050 in de Ebbingestraat. De aftrap van het radio programma begon met een interview met Paul Rook, de Groningse wethouder voor cultuur en hebben de eerste muzikale gasten, waaronder Hans Hanneman, opgetreden. Zijn de eerste blogs en vlogs online gegaan en waren de reporters live vanaf de EBBA awardshow te horen in de radio uitzending met Giel Beelen en Jules Holland.

De afsluiting van de dag begon met de opening van het Eurosonic festival! Daar zijn inmiddels alle tv opnames van afgerond en deze zijn donderdagavond 12 januari 2017 vanaf 18.00 uur te zien op RTV OOG. Gezamenlijk met de vlogs en de interviews van de EBBA’s. Wat een prachtige afmattende dag! Op naar dag twee en dank aan iedereen die heeft bijgedragen tot dusver. #lifeisawesomeduringfestivalseason

Een minpunt: al het geweldige materiaal gemaakt tijdens de EBBA awardshow kan misschien niet eens op TV, laat staan YouTube. Sony heeft namelijk bedacht om er een fitty van te maken met betrekking tot rechten van het materiaal van HUN artiesten die er hebben opgetreden… Dat wil zeggen dat alle pers , nationaal en internationaal, niets van deze prachtige show mag laten zien op tv. Laat staan YouTube.. Hopelijk kunnen we jullie er morgen iets van laten zien… maar voor nu is het antwoord NEE.