Stipendium voor Dennis Molema en Bert Scholten

nieuws

Het Hendrik de Vriesstipendium beeldende kunst 2016 is gewonnen door Dennis Molema en Bert Scholten. De prijs is zaterdag uitgereikt door wethouder Paul de Rook.

Het stipendium is een jaarlijks terugkerende aanmoedigingsprijs voor jonge, professionele kunstenaars. De winnaars ontvangen elk een geldprijs van 6.000 euro, waarmee zij hun ingediende plannen kunnen realiseren en hun artistieke ontwikkeling stimuleren.

Dennis Molema wil met zijn plan “v-Harmony” via virtual reality een verdwenen historische en culturele waarde van de stad opnieuw tot leven wekken. Hij biedt de bezoeker van de Harmonie, de voormalige concertzaal aan de Oude Kijk In ’t Jatstraat een visuele en muzikale ervaring aan.

Bert Scholten verbindt muziek met animaties, tekst en performancekunst. Daarmee zoekt hij een intensieve interactie met zijn publiek.

 

Foto: Harmonie