Jong FC Groningen thuis onderuit tegen Scheveningen

Foto Andor Heij. Scheveningen met de gelijkmaker tegen Jong FC Groningen

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 verloren van Scheveningen. Groningen gaat daarmee als negende de winterstop in, in de derde divisie op zaterdag. Scheveningen bleef vierde staan.

De gastheren waren in de beginfase de betere ploeg en kregen twee aardige kansen. Na 19 minuten was het wel raak door Jim de Leeuw die een voorzet van dichtbij raak schoot: 1-0. Scheveningen nam het initiatief over en via een kopbal van Leroy Resodihardjo na een corner werd het in de 24e minuut 1-1. Sandro Calabro kopte namens Scheveningen vervolgens net over en FC Groningen doelman Stefan van der Lei had nog een fraaie redding in huis.

Na rust was Scheveningen opnieuw een tijd lang de betere ploeg. Nadat Van der Lei in de 52e minuut een harde bal wist te stoppen tikte Resodihardjo de 2-1 via de rebound alsnog binnen. De bezoekers leken de wedstrijd te controleren, maar in de slotfase kwam FC Groningen opzetten. Tim Waterink en Pier Veldman kregen grote kansen voor de Groningers die er niet in wilden. Verzorger Johan van der Ploeg van FC Groningen kreeg nog rood wegens aanmerkingen op de leiding.