Indoor Soccer Centre verwijdert rubberen korrels

Het Indoor Soccer Centre is afgelopen twee dagen druk bezig met het verwijderen van de rubberen korrels op hun kunstgrasvelden. Zij zijn daarmee een van de eersten van Nederland. 

De aanleiding van het verwijderen van het rubbergranulaat zijn de alarmerende berichten dat de rubberenkorrels mogelijk kankerverwekkend zijn. Het Indoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg heeft toen direct telefonisch contact opgenomen met de onderzoeker die deze conclusies trok. Hij liet weten dat de media zijn uitspraken opgeblazen hebben en dat hij het woord ‘kankerverwekkend’ nooit in de mond heeft genomen. Het RIVM doet nu onderzoek naar de gezondheidseffecten van de rubberen korrels en die moet aangeven in welke mate de korrels schadelijk zijn.

Het Indoor Soccer Centre heeft besloten de uitkomst van het RIVM-onderzoek niet af te wachten en de rubberen korrels te vervangen door het synthetische TPE. Deze nieuwe korrels zijn gemaakt van kunststof en zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Kinderen en volwassenen kunnen zo weer onbezorgd voetballen op de kunstgrasvelden in het Indoor Soccer Centre.

Het vervangen van de korrels is naar verwachting vrijdagavond al klaar. Er kan dan weer gevoetbald worden.