“Haal alles uit je afval” van start

Met het deponeren van kerstbomen in een vuilniswagen ging de actie“Haal alles uit je afval” dinsdagmorgen, op de Grote Markt, van start.

De gemiddelde Nederlander produceert bijna 500 kilo afval per jaar. Door afvalscheiding en hergebruik moet er uiteindelijk 100 kilo restafval per persoon overblijven. Van het afval in de stad moet volgens de doelstelling 65% hergebruikt worden in 2020, dat is nu 57%.  Daarom vraagt de stad aandacht voor afvalscheiding en wordt er nagedacht over de invoering van DIFTAR, betalen voor de hoeveelheid afval de je produceert. De raad hield dat tot nu toe tegen, in januari gaat de raad verder praten over de invoering van DIFTAR.

Met alle afgedankte kerstbomen gaat de stad energie opwekken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *