Daphne Jops finaliste Miss Benelux

De 21-jarige Daphne Jops uit Groningen mag zich sinds afgelopen zaterdag finaliste van de Miss Benelux missverkiezing noemen. Samen met twee Nederlandse en elf Belgische meiden strijdt ze voor de titel Miss Benelux 2017.

Daphne is studente Internationaal recht aan de Hanzehogeschool Groningen. Ze heeft zes jaar ervaring in de missverkiezingswereld, de studente heeft onder andere meegedaan aan de verkiezing Miss Noord Nederland. Afgelopen zomer is Daphne naar de casting geweest voor de finale, ze kreeg dezelfde dag te horen dat ze mocht deelnemen maar moest dit tot afgelopen zaterdag geheim houden. Haar motivatie vindt Daphne in haar familie, haar moeder heeft haar aangemoedigd om deel te nemen aan missverkiezingen. De zussen van Daphne hebben dit ook gedaan.

Ze heeft ook een doel met haar deelname en hoopt een inspiratie te zijn voor onzekere meisjes. ”Ik was vroeger best wel een onzeker meisje, door missverkiezingen ben ik meer open geworden. Dat wil ik graag meegeven aan anderen. Je moet trots op jezelf kunnen zijn.” aldus Daphne. Eind januari krijgt Daphne te horen waar en wanneer de missverkiezing plaatsvindt, die zal waarschijnlijk in België gehouden worden.