Anderhalve ton Mondriaanfonds voor Noorderlicht

nieuws
Foto: Mondriaanfonds

De Stichting Fotografie Noorderlicht uit de stad krijgt € 150.000,= van het Mondriaanfonds. De subsidie is bedoeld voor het programma het komende jaar.

“De commissie waardeert Noorderlicht als instituut dat in het Noorden van Nederland goed is ingebed en met bijzondere projecten een voortrekkersrol binnen de fotografie wist te vervullen”, verklaard het Mondriaanfonds.

Noorderlicht is een veelzijdig en internationaal podium, oorspronkelijk alleen voor documentaire fotografie, maar inmiddels voor elke fotograaf die een goed verhaal te vertellen heeft. Met een scherp oog voor ontwikkelingen, maar wars van trends en hypes, besteden we aandacht aan de fotografie van de wereld en de wereld van fotografie.

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van beeldend kunstenaars, bemiddelaars (curatoren en critici), musea en andere erfgoedinstellingen, presentatie-instellingen, archieven, galeries en opdrachtgevers.