Woongenootschap wil binnen drie jaar eerste resultaat

Er is een nieuwe woningcorporatie in de stad met de naam Het Groninger Woongenootschap. Deze corporatie wil het gat dichten tussen sociale huur en dure koop. Op deze manier willen ze het voor middeninkomens mogelijk maken om een passend en betaalbaar huis te vinden.

“We proberen te zoeken naar andere vormen dan dat we tot nu toe gewend zijn. Je kunt denken aan andere vormen van financiering. Of als je een koperscollectief bent met bijvoorbeeld tien gezinnen dan leg je samen dat geld bij elkaar en realiseer je je eigen huis. Daarnaast kan je bijvoorbeeld nog drie of vier woningen verhuren in je eigen complex”, aldus Peter Michiel Schaap van Platform GRAS, de initiatiefnemer van het Groninger Woongenootschap.

Chris Zwart en Kim Keizer zijn twee woningzoekenden die graag groter willen wonen. “Er wordt bij het Groninger Woongenootschap ook gekeken naar bepaalde woonconcepten in de vorm van bijvoorbeeld een woongemeenschap zodat je zelf ook meer inbreng hebt”, verteld een enthousiaste Kim Keizer.

Binnen drie jaar wil het Groninger Woongenootschap de eerste woningen gerealiseerd hebben.