Stad krijgt bovengemiddelde rijksuitkeringen

nieuws

 De stad ontvangt 2.993 euro per inwoner aan rijksuitkeringen.  In Haren is dat 1.468 euro en in Ten Boer 1.519 euro per inwoner. Gemiddeld ontvangen gemeenten per inwoner 1.974 euro.

Bloemendaal ontvangt het minst, namelijk 949 euro per inwoner. Heerlen ontvangt het meest, namelijk 3.499 euro per inwoner. Gemeenten ontvangen in 2016 van het rijk €33,5 miljard via 74 verschillende uitkeringen, zo blijkt uit COELO-onderzoek.

Uniek is dat er dit jaar maar liefst 18 uitkeringen zijn die door slechts één gemeente ontvangen worden. Zeven uitkeringen komen bij alle 390 gemeenten terecht.

Deel dit artikel:

  1. Is het elk en iedereen nu duidelijk waarom “de student” hier in Groningen zo welkom is en waarom men in Groningen niet over wilde gaan op een vergoeding voor het aantal “voordeuren”, i.p.v. het aantal inwoners?

    1. Weet je Marc, als je die bedragen ook nog meeneemt krijgen die Veenkoloniale gemeenten minder en ‘Stad’ nog meer. Denk maar aan de GGD, Veiligheidsregio, Politie, Regionale brandweer waar de individuele gemeenten een afdracht doen aan een kantoor ergens in Groningen!

  2. Dit kan niet waar zijn. Ik geloof hier niets van. Dit zijn ja gigantische bedragen en daar komt OZB, rioolbelasting, HEF punt, WOZ nog bij ??? ONVOORSTELBAAR!!! De gemeente Groningen moet wel schatrijk zijn.

  3. In de stad zijn ook voorzieningen voor oa de gemeente Haren zoals theaters ed. En belangrijker er werken veel mensen uit het Ommeland in de stad. Dat naast de sociale problemen die een stad nou eenmaal meer aantrekt. (Bv verslavingszorg is duur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *