Politie waarschuwt voor zakkenrollers

112
Foto: Gerrit de Haan

De politie en de gemeente Groningen waarschuwen voor zakkenrollers. De zakkenrollers zijn vooral actief tijdens avonden. Doordat mensen minder alert zijn, is het voor zakkenrollers relatief gemakkelijk om hun slag te slaan.

De politie adviseert als je net gerold bent van telefoon of portemonnee zo snel mogelijk via 112 of direct bij een agent op straat aangifte te doen. Om zakkenrollerij aan te pakken is samenwerking belangrijk. Daarom hebben politie en gemeente regelmatig contact met bijvoorbeeld vertegenwoordigers van horecagelegenheden. Zo starten de gemeente Groningen en de afdeling Groningen van de Koninklijke Horeca Nederland binnenkort een campagne “Let op je spullen”.

De politie en gemeente doen van alles om diefstallen tijdens het uitgaan te voorkomen. Zo is het Openbare Orde Team van de politie aangevuld met extra zichtbare en onzichtbare medewerkers. Zowel in de binnenstad als om de diepenring heen vindt toezicht plaats om zicht te krijgen op verdachte personen. In afgelopen weken heeft de politie meerdere verdachten hiervoor aangehouden en tegen een aantal loopt het onderzoek nog.