Groninger Combinatie speelt gelijk, SISSA verliest

sport

In de derde ronde van de Nederlandse schaakcompetitie voor clubteams heeft de Groninger Combinatie in de meesterklasse met 5-5 gelijkgespeeld tegen Apeldoorn. SISSA verloor in Leiden tegen LSG met 4,5-5,5.

Voor de Groninger Combinatie wonnen Tiviakov, Geurink en Brandenburg hun partijen, maar door drie verliespartijen en vier remises, kwamen de Groningers niet verder dan een 5-5 gelijkspel thuis tegen Apeldoorn. SISSA ging met het kleinste verschil ten onder uit tegen LSG.  Jorden van Foreest en Lubbe wonnen weliswaar, maar naast vijf remises gingen er drie partijen verloren.

In de Meesterklasse spelen tien teams. Door deze resultaten staat Groninger Combinatie nu op de tweede plaats met 5 uit 3 achter de Kennemer Combinatie. SISSA deelt de derde plaats met LSG met 4 uit 3.

De wedstrijd van SISSA werd een week eerder gespeeld, omdat SISSA zich door de tweede plaats van vorig seizoen heeft geplaatst voor het Europees Kampioenschap voor clubteams. Dat kampioenschap start vandaag in Novi Sad in Servië en er worden zeven ronden gespeeld t/m zaterdag 12 november.  Voor elke club schaken zes spelers. Voor SISSA zullen onder andere de broers Jorden en Lucas van Foreest meedoen.