Winnaars Beste Groninger Boek 2016 bekend

nieuws

Tonnus Oosterhoff en Siemon Reker zijn de winnaars van de prijs het Beste Groninger Boek 2016. Zondag maakte de Stichting Literaire Activiteiten Groningen de winnaars bekend.

Oosterhoff werd in de categorie fictie onderscheiden voor zijn roman ‘Op de rok van het universum’. Siemon Reker won de prijs in de categorie non-fictie met zijn boek Biografie van het Gronings. De winnaars kregen een door kunstenaar Oscar Venema en dichter Rense Sinkgraven gemaakt kunstwerk getiteld ‘Uno Basta’.

Zaterdag 5 november treden tientallen schrijvers aan in de Groninger Forum Bibliotheek, bij het literair evenement Het Grote Gebeuren. Hierbij zijn onder meer Arnon Grunberg, Renate Dorrestein, Ilja Leonard Pfeijffer en Nelleke Noordervliet. Oosterhoff leest dan voor uit zijn winnende boek.

Deel dit artikel: