Werkloosheid stad stijgt

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

De stad telt per eind september 4903 werklozen. Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door het UWV.

Dat is ten opzichte van de 4881 werklozen per eind augustus een toename van 102. Ten opzichte van september vorig jaar bedraagt de toename 129 personen.  In Groningen waren  in de eerste helft van dit jaar vooral openstaande vacatures voor elektriciens en elektromonteurs, software & applicatieontwikkelaars en transportplanners & logistiek medewerkers.

In Nederland kwam het aantal WW-uitkeringen eind september uit op 424.257. Dat is 4,8% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren dat er 426.637. In de afgelopen maand daalde het aantal WW-uitkeringen. Bijna alle provincies lieten een daling van de WW zien. Een jaar eerder telde Nederland 416.468 WW-uitkeringen. Daarmee steeg het aantal WW-uitkeringen in Nederland op jaarbasis met 1,9% (7.789).

Deel dit artikel: