“Vissterfte Lewenborg kon voorkomen worden”

wijken
Foto: Wikipedia - CC BY-SA 3.0

De raadsfractie van de Partij voor de Dieren stelt de gemeente vragen over de vissterfte in de vijver tussen Het Want en Kajuit in Lewenborg.

De afgelopen weken legden veel vissen het loodje vanwege overmatige groei van kroos. Daardoor ontstond zuurstoftekort in het water. De Partij voor de Dieren denkt dat dit voorkomen had kunnen worden.

Het feit dat de vijver geen doorstroming kent, is samen met het warme nazomerweer een gouden combinatie voor de wildgroei aan kroos. De gemeente had best iets kunnen doen om de groei te beperken. De Partij voor de Dieren vraagt zich ook af of het lokvoer dat vissers gebruiken een oorzaak kan zijn van de groei van kroos.

Deel dit artikel:

  1. Dan wordt er klaarblijkelijk nogal wat lokvoer gestrooid in de BV Nederland, immers half Nederland heeft er in meer of mindere mate last van, mede veroorzaakt door nauwelijks stromend of stilstaand water. Trouwens het schijnt ook nog gezond te zijn om dit te eten, het kroos schijnt veel eiwitten te bevatten. Misschien een idee om in de vijvers Graskarpers uit te gaan zetten? Die zijn er gek op en eten zo het grote delen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *