Opvallende toename van auto-inbraken

De politie doet extra onderzoek naar de toename van het aantal auto-inbraken in september in de stad. Er waren in september 159 aangiften van auto-inbraak, tweemaal zoveel als in september vorig jaar.

Er werd vooral ingebroken in kleinere modellen personenauto’s. Hierbij werd vaak veel schade toegebracht aan het slot van het portier, maar werden relatief weinig spullen meegenomen. Vermoed wordt dat veel inbraken door dezelfde daders gepleegd zijn. De politie zet de komende tijd in op extra opvallende en onopvallende surveillance en doet uitgebreid onderzoek.

De politie vraagt burgers om extra alert te zijn en auto-inbraken via het alarmnummer 112 te melden, met een omschrijving van het misdrijf, een signalement van de dader en een vluchtrichting.

Ook komt ze met tips, zoals het openlaten van het dashboatrdkastje, zodat de inbreker kan zien dat er niets van waarde in ligt. Verder kunnen eigenaars de afdruk van hun navigatiesysteem op de voorruit verwijderen en zoveel mogelijk parkeren op een goed verlichte plek, in het zicht van omliggende huizen.