Gemeente presenteert conclusies Stadspanel

wijken
foto: Roel Breet

De gemeente zal geen algemene persoongegevens bewaren en er zal geen gemeente-app voor smartphones of tablets worden uitgebracht. Dat is een aantal van de conclusies die de gemeente Groningen treft n.a.v. de reacties van het Stadspanel.

Afgelopen zomer heeft de gemeente diverse Stadjers om hun mening gevraagd over uiteenlopende onderwerpen. Ongeveer een derde van deze personen heeft de enquête ingevuld. Daarvan gaven 90% van de mensen aan dat ze vonden dat de onderwerpen van de enquête goed waren gekozen.

44 procent zou toestemming geven voor het bewaren van algemene gegevens, maar 38 procent zou geen toestemming geven. De gemeente doet dit nu niet en heeft besloten hier geen verandering in aan te brengen. Ruim meer dan de helft (62%) zegt niet een gemeente app te zullen downloaden, mocht die er komen. Reden hiervoor zijn dat men geen smartphone of tablet gebruikt, of dat ze al teveel apps op hun apparaat hebben staan. Deze zal dus niet worden ontwikkeld.

95 Procent van de deelnemers gaven aan het leuk te vinden om deel uit te maken van het Stadspanel. Zij zullen in de toekomst weer een uitnodiging van de gemeente ontvangen.