Dubbel verlies Be Quick 1887 tegen EVV en VVG

sport
Foto Andor Heij: Be Quick aanvaller Rick Wiersma wordt opgelapt.

Be Quick 1887 verloor zaterdagavond in het eigen mistige Esserbergstadion met 4-0 van EVV uit het Limburgse Echt. Be Quick bleef na de inhaalwedstrijd derde in de derde divisie op zondag en EVV steeg naar de achtste plaats.

EVV begon vanaf het begin erg offensief en liep voor de rust via Michelle Zotti, Julien Clout en Shaquille Simmons uit naar een 3-0 voorsprong. De Groningers konden er weinig tegenover stellen.

Ook na de pauze domineerden de Limburgers, maar die hadden het vizier minder op scherp staan. Na 75 minuten bepaalde Simmons met zijn tweede voor de 4-0 eindstand.

“We spelen voor de vijfde keer op rij tegen een ploeg die top derde divisie is, want EVV gaat nog klimmen. We hebben daar heel veel moeite mee”, aldus Be Quick trainer Mischa Visser. “De handelingssnelheid moet bij ons omhoog, alle normen moeten eigenlijk omhoog om met dit soort ploegen mee te kunnen”. Toch staat Be Quick derde, maar Visser vindt dat nog altijd een luxe positie. “We zijn blij met de punten die we al hebben. We moeten aan het einde minstens vier ploegen onder ons houden”.

Be Quick 1887 2 – VV Groningen 1-5

Het was sowieso een zure middag en avond voor Be Quick. Eerder werden namelijk de reserves van Be Quick uit de noordelijke districtsbeker geknikkerd. Tweedeklasser VVG, vorig seizoen deelnemer aan de grote KNVB beker, was met 5-1 te sterk. Kellian van der Kaap schoot in eigen doel en Tim van der Molen, Giovanni Salvo en nogmaals Van der Molen zorgden voor de 4-0 ruststand. Ivan Landlust maakte er 5-0 van. Dave Bosgraaf redde in de laatste minuut de eer voor de tweede keuze van Be Quick.