Zomerschool op Alfa-college groot succes

De tweede editie van de zomerschool op het Alfa-college is een groot succes. “Wij vonden het erg interessant, en hebben veel opgestoken deze periode.”

De zomerschool is bedoeld voor studenten die moeite hebben met rekenen en taal. “Wat we doen is dat we in de eerste week en in de laatste week van de vakantie lessen aanbieden”, vertelt Annette Klappe van het Alfa-college. “Die lessen staan in het teken van rekenen en taal, waar op een speelse manier bij wordt stilgestaan. Gisteren hebben ze bijvoorbeeld het Van Brakelplein opgemeten. Bij zo’n opdracht blijkt bijvoorbeeld dat sommige studenten moeite hebben met hoeveel centimeter een meter is.”

De deelnemers aan de zomerschool komen overal vandaan. Een deel is als vluchteling in Nederland komen wonen, anderen zijn vanuit andere landen naar Nederland geëmigreerd. “Vroeger hebben ze de basis keurig op school onderwezen gekregen, maar dat is door de jaren heen weggezakt.” Eén van de studenten is Layla uit Afghanistan. “Het is vooral de Nederlandse taal die moeilijk is. Ik weet heel goed hoe je procenten of breuken berekent, maar wij gebruiken daar in Afghanistan andere woorden en begrippen voor, waardoor ik niet altijd goed begrijp wat er bedoeld wordt.”

Desalniettemin wordt de zomerschool als een succes beschouwd. “Het was ontzettend leerzaam en leuk. We hadden ook een erg leuke klas!”