Uitbreiding bed-bad-brood voorziening

De bed-bad-brood opvang voor asielzoekers en uitgeproduceerde vluchtelingen breidt uit. De uitbreiding is nodig omdat het aantal mensen dat een beroep doet op de bed-bad-brood regeling nog elke maand toeneemt. 

De komende maanden zullen er tijdelijke woonunits worden geplaatst bij de opvang aan de Helsinkistraat. Deze units bieden plaats aan 176 personen. De uitbreiding is tijdelijk, in afwachting van het definitieve bestuursakkoord tussen Rijk en gemeenten.

De vraag naar opvangplekken zal de komende tijd blijven bestaan. Wethouder Ton Schroor: “Uitbreiding is noodzakelijk als je kijkt naar de vraag die er is. Bovendien ben ik tevreden over hoe deze voorziening functioneert. Om verschillende redenen moeten we blijven voorkomen dat deze mensen op straat terecht komen. Uit de resultaten blijkt dat onze aanpak werkt.”

Op dit moment vangt de stichting INLIA 247 mensen op. De uitbreiding biedt plaats aan de verwachte groei van 70 tot 120 personen die het komende jaar een beroep zullen doen op de opvang. Het gaat vooral om personen afkomstig uit de AZC’s in Groningen.