Oud-wethouder Gea Huizing (62) overleden

nieuws
Oud-wethouder Gea Huizing wordt in juni 2013 geïnterviewd door OOG TV.

Oud-wethouder Gea Huizing (PvdA) van de gemeente Slochteren is donderdag op 62-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de gemeente Slochteren vrijdag bekendgemaakt.

Huizing was tot april 2014 wethouder. Tot haar takenpakket behoorde onder andere de ontwikkeling van Meerstad. “Huizing vond dat Meerstad niet zomaar een buitenwijk van Groningen moest worden, maar een woonwijk in ontwikkeling met landelijke kwaliteit als vanzelfsprekendheid”, schrijft burgemeester Geert-Jan ten Brink op de website van de gemeente. “Toen er in Meerstad een buurtvereniging werd opgericht, was het vanzelfsprekend dat het bestuur met gebak werd ontvangen op het gemeentehuis van Slochteren. Dat mooie, eenvoudige en warme gebaar van Gea was tekenend voor haar manier van handelen: warm en betrokken.”

Na haar afscheid als wethouder in april 2014 sloeg ze samen met haar man een nieuwe weg in. Ze begonnen een winkel in brocante linnen. Het sprookje was echter van korte duur toen eind 2015 kanker bij de voormalig politica werd geconstateerd. Aan de gevolgen van deze ziekte overleed ze afgelopen donderdag.