Noorderhaven krijgt koffieshop

Aan de Noorderhaven komt een nieuwe koffieshop. De werkzaamheden aan het pand waar onder strenge regelgeving softdrugs verkocht gaat worden, zijn momenteel volop bezig.

Afgelopen voorjaar heeft initiatiefnemer Rene Mertens een aanvraag ingediend. “In de gemeente mogen veertien koffieshops hasjiesj en wiet verkopen”, zegt Mertens’ adviseur Theo Buissink. “Onlangs hebben een aantal shops de deuren gesloten waardoor Rene de kans kreeg om een aanvraag in te dienen, omdat hij al twaalf jaar op de wachtlijst staat.”

Op dit moment wordt er in het pand druk gewerkt. “Hier komt het gedeelte waar straks gerookt kan worden, en hier komt de balie waar de waren verkocht worden”, legt Buissink uit. Ondanks zijn enthousiasme is de buurt minder blij. De buurtvereniging is bang voor parkeeroverlast en voor veel extra autobewegingen in de buurt. “Het gaat een nette en mooie koffieshop worden”, zegt Buissink. “Aan de Noorderhaven mag je korte tijd parkeren, en daarnaast heb ik het idee dat de meeste klanten op de fiets zullen komen, dus we gaan hier een mooi fietsenrek neerzetten.”

De bedoeling was dat de koffieshop in december de deuren zou gaan openen. “Dat lijkt lastig te worden omdat onze burgemeester de planning frustreert. Voor er toestemming verleend wordt, wil hij eerst de buurt er bij betrekken. In november zal er met hen gesproken worden, wat betekent dat wij pas in januari kunnen gaan openen.”