Merendeel Nederlanders: “Gaskraan verder dicht”

Bijna zes op de tien Nederlanders vinden dat de Groningse gaskraan verder dicht moet dan minister Kamp voorstelt. Van de Groningers is dat zelfs driekwart. Dit blijkt uit een opinieonderzoek door I&O Research in opdracht van Milieudefensie.

Veel mensen willen volledig stoppen met de aardgaswinning, vanwege de ellende in Groningen, maar ook uit vrees voor een klimaatverandering. De Tweede Kamer debatteert woensdag over het concept-gasbesluit van minister Kamp. Milieudefensie roept de Kamerleden op, het plan van Kamp te verwerpen.

Kamp wil de gaswinning voor vijf jaar vastleggen op 24 miljard kuub per jaar. Volgens Milieudefensie regeert hij over zijn graf heen, omdat hij over een half jaar aftreedt. De NAM en Kamp kunnen hun huiswerk overdoen en een plan maken om de gaswinning zo snel mogelijk helemaal te stoppen, aldus Milieudefensie.