Leerlingen Wessel Gansfort runnen eigen winkel

Pennen, schriften en mappen. Het is vanaf donderdag allemaal te verkrijgen in een winkel op het CSG Wessel Gansfort. Het gaat daarbij om een uniek onderwijsproject.

“Het CSG Wessel Gansfort is een zogenaamde Vecon Business School”, vertelt docent Peter Veen. “Op de business school krijgen leerlingen uitgelegd hoe ze een bedrijf op moeten starten en hoe ze deze vervolgens draaiende moeten houden. Met het openen van een eigen winkel in het schoolgebouw krijgen de leerlingen meer verantwoordelijkheid en doen ze in de praktijk werkervaring op.”

In de winkel die op de begane grond is gevestigd kan van alles gekocht worden. “Eigenlijk alles wat je op een school nodig hebt”, vertelt Roy. “Kijk hier liggen schriften, daar staat typex en daar ligt papier.” Roy is enthousiast over deze mogelijkheid. “Je doet op deze manier heel veel ervaring op, en het leuke is ook dat we na afloop een certificaat krijgen, die we in de toekomst kunnen gebruiken als we op zoek gaan naar een baan.”

De faSH facility store is op dit moment nog een fysieke winkel, maar de bedoeling is om volgend jaar ook een webshop te openen, zodat leerlingen ook via internet spullen kunnen bestellen.