Idrissi goudhaantje bij FC Groningen

sport
Foto: sportphotoagency.com

FC Groningen heeft de eerste overwinning van dit seizoen binnen. In en tegen Utrecht werd het 1-5. De grote man was Oussama Idrissi met twee doelpunten en één assist.

FC Utrecht-FC Groningen was een duel tussen twee ploegen in zwaar weer. Beiden wisten dit seizoen nog niet te winnen. In een duel dat gelijk opging, trok Idrissi de hoofdrol naar zich toe. In de eerste helft besliste hij de wedstrijd met twee individuele acties.

Eerste helft

De eerste helft ging gelijk op. Utrecht had meer de bal, maar wist niet door de defensie van FC Groningen te komen. Memisevic en Larsen hielden Haller en Zivkovic goed in bedwang. Groningen wist niet veel te creëren, maar kwam in de dertiende minuut wel op voorsprong.

Leeuwin speelde na een sprintduel met Hoesen de bal verkeerd terug, waardoor de bal terechtkwam bij Idrissi. Hij zocht centrale verdediger Koch op in de zestien, kapte twee keer en schoot beheerst met rechts in de lange hoek.

Daarna zocht Utrecht naar een opening, maar speelde het in een te laag tempo om de ploeg van Ernest Faber te verrassen. Groningen hield goed tegen, maar wist geen kansen te creëren. Tot de 44e minuut. Na gepingel in de zestien, kwam de bal voor de voeten van Idrissi. Rand zestien dribbelde hij naar binnen en draaide de bal in de rechterbovenhoek.

Tweede helft 

In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Groningen. Maar in de zestigste minuut liet Memisevic zich wegzetten door Zivkovic. De oud-Groninger ronde beheerst af. Zes minuten later was de marge alweer twee. Danny Hoesen ging alleen op Ruiter af, omspeelde de doelman en tikte de bal in het doel.

Het geloof was dan ook van korte duur bij de mannen van Erik ten Hag. Groningen stond verdedigend uitstekend en kreeg nog een aantal mogelijkheden in de tegenstoot. In de 80e minuut scoorde invaller Tom van Weert. Idrissi stuurde de spits met een fantastische bal met buitenkant rechts weg. De eerste inzet in de korte hoek kon de keeper nog tegenhouden, maar in de rebound was het raak. In de slotseconde bepaalde Hoesen de einduitslag met zijn tweede van de wedstrijd.

De weg omhoog

En zo won Groningen voor het eerst in zeven jaar in de Galgenwaard. De ploeg van Ernest Faber stijgt door de overwinning naar de dertiende plaats. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Heracles op het programma.

Padt. Hateboer, Larsen, Memisevic,Davidson. Hiariej, Linssen(75; Van Weert), Jenssen(84; Reijnen). Idrissi, Hoesen, Mahi(82;Rusnak).