Eis: 18 jaar cel voor moord op Daniëlla

Justitie eist in hoger beroep 18 jaar cel plus tbs met dwangverpleging tegen de 47-jarige Stadjer Geert W. Volgens het OM heeft hij zijn verstandelijk gehandicapte stiefdochter Daniëlla zwaar mishandeld met onder meer een riem en honkbalknuppel en heeft hij haar van de trap geduwd.

Het 20-jarige slachtoffer overleed in juli 2013 na de val van de trap in hun woning aan de Opaalstraat. De eis is gelijk aan de straf die de rechtbank in Groningen eerder had opgelegd. “Verdachte had een hoofdrol in de geweldsorgie die plaatsvond. Geweld dat bestond uit het slaan met een honkbalknuppel, een stoel en een riem. Zoveel geweld dat zijn stiefdochter dat met de dood moest bekopen”, aldus het OM.

De verdachte heeft alleen de mishandeling toegegeven, maar ontkent haar van de trap gegooid te hebben. Uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en dus tbs met dwangverpleging moet krijgen. De rechter doet volgende maand uitspraak.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *