Docenten schrijven eigen lesmethode Grieks

Leerlingen op diverse gymnasia in het land maken vanaf dit schooljaar gebruik van een nieuwe lesmethode voor het vak Grieks. Een aantal van de auteurs geven les op het Willem Lodewijk Gymnasium in de stad.

“De lesmethode die we voorheen gebruikten was niet meer van deze tijd”, zegt auteur en docent Klassieke Talen Adriaan Kegel. “Eigenlijk vonden we ook dat er in die methode teveel mythologie aan bod kwam. Daarom zijn we anderhalf jaar geleden begonnen met het schrijven een eigen methode, waarbij er wat meer aandacht is voor de grammatica en vocabulaire.”

Klas 2E van het Willem Lodewijk Gymnasium is één van de klassen die met de nieuwe methode werkt. “Ik vind het heel mooi”, zegt Robert-Jan. “Het lijkt heel erg op de methode SPQR die we voor Latijn gebruiken. Het is overzichtelijk, een goed en duidelijk lettertype, en ook genoeg mooi afbeeldingen.”

De lesmethode wordt behalve op het WLG inmiddels ook gebruikt op diverse andere gymnasia in het land. “Deze methode is bedoeld voor het tweede en derde leerjaar, en daarin krijgt men de basis van de taal aangeleerd. Om het helemaal af te maken is er eigenlijk nog een methode nodig voor de bovenbouw, dus wellicht dat we daar de komende tijd mee aan de slag gaan.”

Meer informatie over de lesmethode is te vinden op de website van uitgeverij Staal & Roeland.