Consternatie over aanbesteding fietsparkeren

Er is ophef over het aanbesteden van het fietsparkeren in de stad. Op dit moment is het beheer van het stallen van fietsen in het stadsbalkon, bij de bieb en de Euroborg, uitbesteed aan Werkpro.

Het stadsbestuur wil het beheer nu Europees aanbesteden, omdat de regels dat voorschrijven. In veel andere steden hoeft dat niet: daar is het beheer uitbesteed aan sociale werkplaatsen of krijgt de beheerder gewoon subsidie. Op dit moment krijgt WerkPro 870.000 euro voor het beheer van de stallingen. De gemeente wil daarop 170.000 euro bezuinigen. Toch wil de gemeente de kwaliteit verbeteren.

De gevolgen voor het personeel zijn nog niet bekend. Het stadsbestuur zegt overigens dat iedereen moet meedoen aan het arbeidsproces. Werkpro heeft een zeer divers personeelsbestand. De leiding maakt zich zorgen over hun toekomst.

Woensdagavond praat de gemeenteraad over het aanbesteden van de fietsenstallingen.

Deel dit artikel:

  1. Wat zegt die Koks eigenlijk ‘we denken dat PvdA en GroenLinks als collegepartijen in het gareel van het college gedrukt worden’.

    De regio Groningen bepaald de afstand tot de arbeidsmarkt. De mensen hebben dit zelf niet. De lokale politiek incl SP hebben in het verleden de verkeerde keuzes gemaakt en kozen voor de elite. Niet de mensen die het aangaan. De mensen waarmee nu wordt gesjoemeld. Werkpro daarin als dekmantel. SP is geen haar beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *