Kamerleden op de bres voor ondernemers Paddepoel

nieuws
Bron foto: Geartsje Stoker

Diverse fracties in de Tweede Kamer willen zich inzetten voor de ondernemers in Winkelcentrum Paddepoel die weigeren op zondag hun zaak open te doen. De SGP heeft inmiddels kamervragen gesteld. 

De Vereniging van Eigenaren had Primera voor de rechter gedaagd. Die bepaalde donderdag dat de zaak op zondag wel open moet zijn. Primera weigerde, omdat de inkomsten niet opwegen tegen de personeelskosten. Gerard Platjouw van Primera kreeg per overtreding 500 euro boete en dat bedrag is inmiddels opgelopen tot 10 duizend euro.

Platjouw zeg deze uitspraak niet te hebben verwacht, en dat slechts twee bestuursleden alles bepalen wat in het winkelcentrum gebeurt. Vorig jaar was besloten dat de winkels op vrijwillige basis op zondag zouden openen, maar dit jaar is er van die vrijwilligheid geen sprake meer.

Platjouw blijft weigeren de winkel op zondag te openen. De maximale boete van 10 duizend euro is inmiddels overschreden, dus maakt een extra boete niet meer uit. Platjouw gaat met zijn advocaat overleggen hoe het nu verder moet.