Brand in spouwmuur basisschool Het Kompas

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij basisschool Het Kompas aan De Valreep in de wijk Lewenborg heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed. Er woedde een brandje in één van de spouwmuren.

De melding van de brand kwam rond 21.30 uur binnen. Mensen in het gebouw roken een brandlucht en waarschuwden de hulpdiensten. “In eerste instantie was er behoorlijk wat onduidelijkheid waar de brand precies woedde”, vertelt Anna Cornelis van de brandweer. “Bij Het Kompas werd namelijk niks aangetroffen. Toen was er sprake dat het zou zijn bij basisschool De Swoaistee. Uiteindelijk bleek het toch te gaan om een gebouw van Het Kompas, dat op het terrein van De Swoaistee staat.”

Daar troffen brandweerlieden een brandje in een spouwmuur aan. “Dit brandje hebben we snel kunnen blussen”, zegt Cornelis. “Om zo’n brand te blussen kan de bevelvoerder kiezen uit twee mogelijke opties. Hij kan een klein gedeelte van de muur slopen om er vervolgens water of een ander blusmiddel in te spuiten, of er kan geblust worden via een al bestaande opening in de muur.”

Rond 22.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De politie heeft de zaak overgenomen en gaat onderzoek doen naar de precieze oorzaak.