Aangifte slachtoffer ‘homomishandeling’

De 26-jarige man die afgelopen vrijdag is mishandeld in Het Feest in de Peperstraat heeft maandagmiddag aangifte gedaan.

De mishandeling heeft, volgens het slachtoffer, plaatsgevonden vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij zou zijn uitgescholden voor ‘vieze homo’, hierna zouden zes verdachten op hem hebben ingeslagen. De moeder van het slachtoffer en hijzelf waren niet te spreken over het handelen van de Groningse politie. Deze vertelden dat hij pas maandag aangifte kon doen. Naar eigen zeggen had de politie de verdachten ook direct kunnen aanhouden, omdat zij zich nog in de kroeg bevonden.

De Politie Groningen en meerdere getuigen zetten hun vraagtekens bij het verhaal van het slachtoffer. De politie stelt dat hier naar alle waarschijnlijkheid sprake is van ‘regulier uitgaansgeweld’. Anderen stellen dat het slachtoffer zelf is begonnen met slaan. Deze mening wordt onder meer gedeeld door de portier van het Feest.

Deel dit artikel: