Robots dansen op popmuziek

Het is een grote hit op internet: een filmpje waarin RUG-docent Amirhossein Shantia danst met een robot. Het filmpje is al duizenden keren bekeken.

“Het idee om het filmpje te maken ontstond afgelopen weekend”, legt Shantia uit. “Ik was bezig om een robot te programmeren, toen op een gegeven de batterij van deze robot leeg was.” In de periode waarin de robot oplaadde, besloot Shantia om wat Perzische muziek op te zetten, en begon daarbij te dansen. “En toen ontstond het idee om de robot mee te laten dansen, en daar heb ik een filmpje van gemaakt dat later door een goede vriend online werd gezet.”

“Shantia stuurde mij een berichtje dat een filmpje erg goed bekeken werd”, vertelt Ben Wolf van de Rijksuniversiteit. “Ik dacht het zal wel, maar toen ik keek zag ik dat het al duizenden keren bekeken was. Echt helemaal super!”

Het bewuste filmpje dat op internet circuleert is hier te bekijken:

Deel dit artikel: