Pokémon Go-party trekt honderden bezoekers naar binnenstad

nieuws
Foto: Jerry Vinke

Honderden Pokémon Go-spelers zijn zondagmiddag naar verschillende plekken in de binnenstad getrokken. Het centrum is het toneel van een zogenaamd ‘Pokémon March- en Party-event’.

Het evenement omvat een zogenaamde mars die via de Museumbrug aan de Westerhaven, via het Noorderplantsoen naar de Ossenmarkt trekt. Deze locaties hebben als overeenkomst dat het zogenaamde Pokéstops zijn. Voor dit evenement zijn er op deze plekken Lure Modules geactiveerd. Als zo’n module actief is worden gedurende een half uur extra veel Pokémon aangetrokken. Het event wordt georganiseerd in samenwerking met een grote elektronicawinkel aan de Westerhaven.

Uitnodiging via Facebook
Hoeveel deelnemers er precies aanwezig zijn is onbekend, maar omstanders geven schattingen van enkele honderden. Zij zijn afgekomen op een uitnodiging die de afgelopen dagen via Facebook verspreid werd. In deze Facebook-groep hebben rond de duizend mensen aangegeven te zullen komen, maar dat aantal lijkt niet gehaald te zijn.

“Erg gezellig”
Deelnemers omschrijven de sfeer als erg gezellig. “Het is geweldig dat er zoveel mensen op af zijn gekomen”, laat één van hen weten. “En het is ook allemaal goed geregeld. Er zijn verkeersregelaars, en ook de politie houdt een oogje in het zeil.”

Pokémon Go is een app die je op je smartphone kunt installeren. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, ermee vechten, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op diverse plekken.

Foto: Jerry Vinke
Foto: Jerry Vinke
Foto: Jerry Vinke
Foto: Jerry Vinke
Foto: Jerry Vinke
Foto: Jerry Vinke