MyOV gaat samenwerken met NS

nieuws
Foto: Jan Oosterhuis, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47924233

De MyOV-app kan vanaf maandag ook door reizigers van de NS gebruikt worden. De app heeft als doelstelling om door middel van slimme adviezen reizigers buiten de spits te laten reizen.

De app werd vorig jaar juni in gebruik genomen door de vervoersbedrijven Arriva en Connexxion in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De bedrijven zagen dat de treinen in de spits uitpuilden, terwijl het in de daluren erg rustig was. Om de reizigers meer te spreiden geeft de app adviezen. Als deze door de reizigers opgevolgd worden krijgen ze punten die ze in kunnen wisselen voor cadeaus.

Omdat de app na een jaar als een succes kan worden beschouwd, is ook de NS nu in het project gestapt. Vooralsnog kunnen alleen reizigers op de lijnen Amersfoort – Utrecht en Geldermalsen – Utrecht van de applicatie gebruik maken. Of daar in de toekomst nog meer lijnen aan worden toegevoegd, is nog onbekend.