MS Mode failliet: winkels gesloten

nieuws
Foto: Jos Waalkens

De Nederlandse tak van de damesmodeketen MS Mode is donderdag door de rechtbank failliet verklaard. De winkels gaan voorlopig niet meer open.

Eerder donderdag werd door de bewindvoerders het faillissement aangevraagd. Het salaris van het personeel moest betaald worden, maar daar was geen geld meer voor. De bewindvoerders hebben de afgelopen dagen met de bank onderhandeld om de winkels open te houden, maar men is het niet eens geworden over de verdeling van de kosten die hierbij komen kijken.

MS Mode heeft in Groningen een filiaal in winkelcentrum Paddepoel aan de Dierenriemstraat. Het salaris van de personeelsleden zal voorlopig uitgekeerd worden door uitkeringsinstantie UWV. Of er een doorstart van het bedrijf komt is onzeker.

MS Mode
Het bedrijf MS Mode startte in 1964 met haar activiteiten in Rotterdam. Tegenwoordig heeft het 130 filialen in Nederland. Behalve in eigen land is men ook actief in onder andere Frankrijk, Duitsland en Spanje. Voor deze buitenlandse winkels geldt het faillissement niet.